Διαδικτυακή Εκδήλωση με τίτλο «Εκδήλωση για CERN και Ψηφιακές Δεξιότητες

    Ο Δήμος Τρικκαίων σε συνεργασία με Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δια του Γραφείου Σχ. Δραστηριοτήτων διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση ενημέρωσης που αφορά την «Εκπαίδευση Μαθητών/τριών Γενικού Λυκείου στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Έρευνας Σωματιδιακής Φυσικής – CERN» (Φ16/176169/Δ2/24-122020/Έγγραφο του Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων). Η εκδήλωση έχει με τίτλο: «Εκδήλωση για CERN και Ψηφιακές Δεξιότητες» και απευθύνεται σε μαθητές Λυκείων της πόλης των Τρικάλων και θα μεταδοθεί ζωντανά από το επίσημο κανάλι του Δήμου Τρικκαίων στο You Tube (https://www.youtube.com/watch?v=Lf5o4oPgE2w)

Το πρόγραμμα της ημερίδας περιλαμβάνει:

· Χαιρετισμό από τον κ. Παπαστεργίου Δημήτρη, Δήμαρχο Τρικκαίων.

· Χαιρετισμό από την κ . Ξυνοπούλου Ελένη, Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων.

· Ομιλία από τον κ. Γαζή Ευάγγελο, Καθ. ΕΜΠ, πρώην εθν. αντιπρόσωπος της Ελλάδος στο CERN, ερευνητή στο πείραμα ΑΤΛΑΣ, «CERN, επιτεύγματα και προκλήσεις, Ελληνική συμμετοχή».

· Ομιλία από τον κ. Παπαστεργίου Κωνσταντίνο, Dr Ηλεκτρ. Μηχανικό, Υπεύθυνο Τμήματος παραγωγής ηλεκτρικής Ενέργειας για τα πειράματα του CERN, «CERN, Ηλεκτρονικά Ισχύος- Ηλεκτρική Ενέργεια».

· Ομιλία από τον κ. Σουκουλιά Πέτρο, MSc Πληροφορική, πρώην μέλος του Εθν. Συμβουλίου Έρευνας & Καινοτομίας, Αντιπρ. του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας & Καινοτομίας ΑΜΘ, «Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Νέα Επαγγέλματα».

· Ομιλία από τον κ. Μαλάκο Σταμάτη, Φυσικό, Μέλος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, «Τα αποτελέσματα από τη λειτουργία του CERN και η ενσωμάτωσή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία του Ελληνικού Σχολείου».

· Ερωτήσεις

Εκπαιδευτικοί και μαθητές που ενδιαφέρονται μπορούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση οποιαδήποτε στιγμή επιθυμούν μετά τις 3 Φεβρουαρίου 2021, μέσα από το επίσημο κανάλι του Δήμου Τρικκαίων στο You Tube (https://www.youtube.com/watch?v=Lf5o4oPgE2w).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Σχεδιασμός και Υλοποίηση Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων (Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών Θεμάτων) για το σχολικό έτος 2021-2022»

Διοργάνωση διαδικτυακής ημερίδας με θέμα: «Δραστηριότητες πλημμυρικής εκπαίδευσης. Ο τελευταίος χορός»

Προκήρυξη του σεμιναρίου με θέμα «Διεθνές περιβάλλον, Φιλελληνισμός και Ελληνική Επανάσταση» που οργανώνει το ΚΠΕ Μακρινίτσας.