Δράση με θέμα : «Αφηγήσεις του 1821 με όχημα την Τέχνη»

 Η Δ/νση  Δ/θμιας Εκπ/σης Τρικάλων, σε συνεργασία με τις Δ/νσεις Β/θμιας Εκπ/σης Καρδίτσας, Μαγνησίας και τις Δ/νσεις Π/θμιας Εκπ/σης  Καρδίτσας, Μαγνησίας και Τρικάλων δια των Υπεύθυνων Σχολικών Δραστηριοτήτων  διοργανώνουν Επιμορφωτική Δράση με το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

 Με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 η διοργάνωση της Εσπερίδας αυτής στόχο έχει να δείξει πώς η τέχνη επηρέασε την εξέλιξη και την πορεία του αγώνα για την ανεξαρτησία. Ήρωες της Επανάστασης, ένδοξες αλλά και τραγικές στιγμές του αγώνα αποτυπώθηκαν από Έλληνες και ξένους ζωγράφους, βοηθώντας στην ανάπτυξη του Φιλελληνισμού και στην εξέλιξη του αγώνα. Από τον Ντελακρουά, στον Πέτερ βον Ες, από τον  Βρυζάκη, στον Παναγιώτη Ζωγράφο και στον Θεόφιλο η τέχνη και η ιστορική ζωγραφική διαδραμάτισαν τον δικό τους σημαντικό ρόλο στον αγώνα.  Μέσα από την ανάδειξη εμβληματικών έργων θα  προσεγγιστεί η συνομιλία της τέχνης με την ιστορία και θα αναδειχθεί ο τρόπος και τα ερεθίσματα για διδακτική αξιοποίησή της.

Στο πρώτο μέρος της επιμορφωτικής συνάντησης θα παρουσιαστούν ήρωες και ψηφίδες της Ελληνικής Επανάστασης μέσα από την τέχνη ενώ στο δεύτερο μέρος θα ερευνηθούν και θα προσεγγιστούν τα «μυστικά» που κρύβονται σε σπουδαία έργα τέχνης αλλά και τα στοιχεία και οι τρόποι έκφρασης που χρησιμοποιεί ο κάθε καλλιτέχνης.

Οι Εισηγητές της Επιμορφωτικής Δράσης  είναι:

·         Ευαγγελία Κανταρτζή, Διευθύντρια Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

·         Κώστας Στοφόρς, Συγγραφέας, Δημοσιογράφος, Συνεργάτης Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

·         Έλλη Λαμπαδαρίδου, Μουσειοπαιδαγωγός, Απόφοιτη Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης.

 

Η Επιμορφωτική Δράση  θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας WEBEX την Τρίτη 6 Απριλίου 2021,  και ώρα 18:00

 

Ο σύνδεσμος είναι: https://minedu-secondary2.webex.com/meet/sofikant

 

Βεβαιώσεις θα δοθούν σε όσους συναδέρφους επιθυμούν μέσω συνδέσμου που θα είναι ενεργός κατά τη διάρκεια της η Επιμορφωτικής Δράσης.  

 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Σχεδιασμός και Υλοποίηση Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων (Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών Θεμάτων) για το σχολικό έτος 2021-2022»

Διοργάνωση διαδικτυακής ημερίδας με θέμα: «Δραστηριότητες πλημμυρικής εκπαίδευσης. Ο τελευταίος χορός»

Προκήρυξη του σεμιναρίου με θέμα «Διεθνές περιβάλλον, Φιλελληνισμός και Ελληνική Επανάσταση» που οργανώνει το ΚΠΕ Μακρινίτσας.