Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ποδηλάτου

  Η 3η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου κατόπιν ψηφίσματος της  Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. Με την εν λόγω διακήρυξη αναγνωρίζεται το  ποδήλατο ως ένα απλό, προσιτό, αξιόπιστο, καθαρό και φιλικό προς το περιβάλλον βιώσιμο  μέσο μεταφοράς, με το οποίο παρέχεται η δυνατότητα μεταξύ άλλων, της πρόσβασης στην  εκπαίδευση την υγειονομική περίθαλψη και τον αθλητισμό.  

 Η Ημέρα αυτή αποτελεί μια αφορμή για εκπαιδευτικούς των σχολείων όλης της χώρας να  αναπτύξουν πρόσφορες κατά την κρίση τους δράσεις, με βάση τα διδακτικά τους αντικείμενα, οι  οποίες θα αποτελέσουν παιδαγωγικό έναυσμα για τους/τις μαθητές/τριες ως προς τη χρήση του  ποδηλάτου (παρουσιάσεις, προβολές ταινιών/ντοκιμαντέρ, εικαστικά εργαστήρια, διαδραστικές  ομιλίες, κ.α.). 

Στο πλαίσιο αυτό οι εκπαιδευτικοί δύνανται να αξιοποιήσουν το διαθέσιμο υλικό που αφορά  στη χρήση του ποδηλάτου και παρέχεται στη διαδικτυακή πλατφόρμα «e-Drive Academy»  http://edrive.yme.gov.gr/ στη θεματική ενότητα της Κυκλοφοριακής Αγωγής και Οδικής  Ασφάλειας. Η εν λόγω θεματική ενότητα απευθύνεται σε όλες τις τάξεις της Πρωτοβάθμιας  εκπαίδευσης και περιλαμβάνει ηλεκτρονικά διαδραστικά μαθήματα, βιβλία, φυλλάδια/οδηγούς,  καθώς και διαδραστικά παιχνίδια. Ταυτόχρονα στην πλατφόρμα, περιλαμβάνονται μαθήματα  και εκπαιδευτικό υλικό για μαθητές/τριες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και για  εκπαιδευτικούς και γονείς. Επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί και  διαδικτυακά. 

 Επιπρόσθετα σημειώνεται ότι με το ν. 4784/2021 (Α΄ 40) καθορίστηκαν συγκεκριμένοι κανόνες  που αφορούν στην ποδηλασία παιδιών και εφήβων. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Σχεδιασμός και Υλοποίηση Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων (Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών Θεμάτων) για το σχολικό έτος 2021-2022»

Διοργάνωση διαδικτυακής ημερίδας με θέμα: «Δραστηριότητες πλημμυρικής εκπαίδευσης. Ο τελευταίος χορός»

Προκήρυξη του σεμιναρίου με θέμα «Διεθνές περιβάλλον, Φιλελληνισμός και Ελληνική Επανάσταση» που οργανώνει το ΚΠΕ Μακρινίτσας.