Βιβλιοθήκες:Η Θεσσαλία στην Επανάσταση του '21

     Ο ιστότοπος www.diki.gr/1821 αποτελεί τη συμβολή τεσσάρων συνεργαζόμενων βιβλιοθηκών της περιοχής στο πλαίσιο των επετειακών δράσεων για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του 1821 που διοργανώνει η Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

Το υλικό που παρουσιάζεται απευθύνεται σε όλες τις τάξεις της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και αποσκοπεί:

  •  να αναδείξει την συμβολή της Θεσσαλίας στον Απελευθερωτικό Αγώνα,
  •  να φέρει σε επαφή τους μαθητές με πολλαπλές πηγές πληροφόρησης,
  •  να επιτύχει την εξοικείωση τους με τα σύγχρονα εργαλεία έρευνας και την προσέγγιση της πληροφορίας ανεξάρτητα από το είδος και τη μορφή που αυτή εμφανίζεται.

Έντυπα βιβλία και περιοδικά, ελληνικά και ξενόγλωσσα, εικονογραφικό υλικό, αρχειακές συλλογές, αντικείμενα, πίνακες ζωγραφικής, γκραβούρες, φωτογραφίες, χάρτες και ψηφιακό περιεχόμενο ευελπιστούμε ότι θα δώσουν το έναυσμα, με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων, για μια δημιουργική προσέγγιση της επετείου.

Η λειτουργία του site λόγω του δυναμικού χαρακτήρα θα εμπλουτίζεται συνεχώς καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης ώστε να αποτελεί σημείο αναφοράς για τους εκπαιδευτικούς και την επόμενη χρονιά

Στην δράση συμμετέχουν η Κεντρική Βιβλιοθήκη Δήμου Βόλου, η Παιδικές Βιβλιοθήκες Δήμου Καρδίτσας, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων. Για οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να επικοινωνούν αντίστοιχα με τους παρακάτω υπεύθυνους:

Ευγένιος Παπαδόπουλος, Κεντρική Βιβλιοθήκη Βόλου, 2421039644, library@diki.gr

Θανάσης Κουρόγλου, Παιδικές Βιβλιοθήκες Καρδίτσας, 2441071346, paidikesbibliothikes@yahoo.gr

Χάϊδω Πανταζή, Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης, 2495061259, rapsanilibrary@yahoo.gr

Τζένη Ρώσιου, Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων, 2431353564-65, library@trikalacity.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Σχεδιασμός και Υλοποίηση Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων (Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών Θεμάτων) για το σχολικό έτος 2021-2022»

Διοργάνωση διαδικτυακής ημερίδας με θέμα: «Δραστηριότητες πλημμυρικής εκπαίδευσης. Ο τελευταίος χορός»

Πρόσκληση σχολείων στο Εθνικό Δίκτυο Π.Ε "Τουρισμός και Περιβάλλον" του ΚΠΕ Αρχανών