Προκήρυξη Μαθητικού Διαγωνισμού Ζωγραφικής με τίτλο:«Τρίκαλα - Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών. Μια αλληλένδετη σχέση»

  Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Τρικάλων προκηρύσσει μαθητικό διαγωνισμό ζωγραφικής με τίτλο «Τρίκαλα - Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών. Μια αλληλένδετη σχέση». Τα παραγόμενα έργα θα παρουσιαστούν σε εορταστική ημερίδα με τίτλο: «Η πορεία της ΣΜΥ μέσα στο χρόνο και το αποτύπωμα της στην τοπική κοινωνία των Τρικάλων» στις 19 Νοεμβρίου και θα βραβευτούν τα τρία πρώτα. Η εκδήλωση οργανώνεται σε συνεργασία με τη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών και τον Δήμο Τρικκαίων.

Στόχος του διαγωνισμού είναι να αναδειχτεί η

α.  Ιστορική διαδρομή της Σχολής από την ίδρυση του πρώτου σχολείου
αυτής (Προπαρασκευαστικόν Υπαξιωματικιών Σχολείον) το 1884 στην
Κέρκυρα μέχρι και σήμερα στην πόλη των Τρικάλων και η προσφορά του Μόνιμου Υπαξιωματικού στους αγώνες του Έθνους.

β.  Η Αλληλοεπίδραση της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών με  την κοινωνία της πόλης των Τρικάλων  και να αναδειχτεί το αποτύπωμα της ΣΜΥ (οικονομικό, πολιτιστικό, κοινωνικό κ.α).

Οι μαθητές/τριες που επιθυμούν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό, αφού συλλέξουν  πληροφορίες σχετικές με το θέμα, θα φιλοτεχνήσουν ατομικά ζωγραφικά έργα,  είτε ασπρόμαυρα είτε χρωματιστά, με υλικά μολύβι, κάρβουνο, μελάνι, τέμπερες ή και  ακρυλικά χρώματα σε διαστάσεις 30 επί 40 εκατοστά.    Όλα τα παραγόμενα έργα πρέπει να είναι πρωτότυπα, ανέκδοτα και αδημοσίευτα. Κάθε μαθητής/τρια μπορεί να συμμετέχει  με ένα μόνο έργο.

  Στο πίσω μέρος του έργου που θα υποβληθεί, θα αναγράφονται  ευδιάκριτα με κεφαλαία γράμματα τα στοιχεία του/της μαθητή/τριας (επώνυμο, όνομα, τηλέφωνο, τάξη, σχολείο) και τα στοιχεία του σχολείου (ονομασία,  ταχυδρομική διεύθυνση, τηλέφωνο, e-mail).  Τα έργα θα παραδοθούν από τους μαθητές και τις μαθήτριες στον/στη Διευθυντή/ντρια  της σχολικής μονάδας έως και τη Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021. Με ευθύνη του Διευθυντή τα έργα του σχολείου θα πρέπει να αποσταλούν στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων έως και την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021.

Στη συνέχεια θα συνεδριάσει η καλλιτεχνική επιτροπή του διαγωνισμού. Όλα τα έργα που κριθούν κατάλληλα θα εκτεθούν στην εορταστική ημερίδα και τα τρία πρώτα θα βραβευτούν με πρώτο βραβείο  ένα Tablet (Alcatel Smart Tab 7).

Τα κριτήρια επιλογής των καλύτερων έργων θα είναι η συνάφεια με το θέμα, η  δημιουργικότητα και η πρωτοτυπία του παραγόμενου έργου, ο βαθμός συναισθηματικής  εμπλοκής του δημιουργού με το θέμα, η αισθητική του έργου, η τεχνική αρτιότητα κλπ.  Επισημαίνεται ότι η συμμετοχή των μαθητών/τριών στον Διαγωνισμό είναι προαιρετική και  γίνεται με την έγγραφη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων τους και ότι όλες οι  διαδικασίες του διαγωνισμού (υλοποίηση, έκθεση, βράβευση)  θα διενεργηθούν σύμφωνα  με τους κανόνες δεοντολογίας για τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων και των  πνευματικών δικαιωμάτων.

Σημειώνεται ότι ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί τηρώντας απαρέγκλιτα τις οδηγίες του  Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του ΕΟΔΥ για την προστασία από τον COVID-19.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Σχεδιασμός και Υλοποίηση Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων (Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών Θεμάτων) για το σχολικό έτος 2021-2022»

Διοργάνωση διαδικτυακής ημερίδας με θέμα: «Δραστηριότητες πλημμυρικής εκπαίδευσης. Ο τελευταίος χορός»

Προκήρυξη του σεμιναρίου με θέμα «Διεθνές περιβάλλον, Φιλελληνισμός και Ελληνική Επανάσταση» που οργανώνει το ΚΠΕ Μακρινίτσας.