Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στη δράση «Το Μουσείο Πάει Σχολείο»

 Mε την συμπλήρωση 200 ετών από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης και στο πλαίσιο διατήρησης της ιστορικής εθνικής μνήμης το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας υλοποιεί τη δράση με τίτλο «Το Μουσείο Πάει Σχολείο» υπό την αιγίδα της Επιτροπής Ελλάδα 2021, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, τη συνδρομή της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και υπεύθυνο φορέα οργάνωσης-υλοποίησης το Πολεμικό Μουσείο.

                Η δράση θα υλοποιηθεί από το Πολεμικό Μουσείο με μια περιοδική έκθεση επιλεγμένων κειμηλίων  που για το διάστημα από 08 έως 12 Νοεμβρίου θα φιλοξενείται στη Λέσχη Αξιωματικών Τρικάλων. Η έκθεση θα περιλαμβάνει αριθμό επιλεγμένων κειμηλίων, κατάλληλων ντροπς – ειδικών πινάκων «k – Fix», οπτικό – έντυπο υλικό και λοιπό εξοπλισμό συναφή με τη δράση.

Οι ξεναγήσεις στην έκθεση για σχολικές ομάδες Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα γίνονται κατόπιν ηλεκτρονικής δήλωσης μέσω του συνδέσμου https://bit.ly/smymousio . Στην ηλεκτρονική δήλωση εμφανίζονται οι διαθέσιμες ημερομηνίες επισκέψεων (αν δεν υπάρχουν έχουν εξαντληθεί). Δηλώστε ομάδες μικρότερες των 15 ατόμων (αν επιθυμείτε επίσκεψη περισσοτέρων μαθητών δηλώστε παραπάνω ξεναγήσεις).

Οι ξεναγήσεις θα είναι διάρκειας μισής ώρα περίπου και θα γίνου με τα ισχύοντα μέτρα Covid-19 της συγκεκριμένης περιόδου. Πιο συγκεκριμένα, η είσοδος στο μουσείο των μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης άνω των 12 ετών θα γίνεται με την επίδειξη Πιστοποιητικού εμβολιασμού, ή πιστοποιητικού νόσησης που εκδόθηκε 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο ή αρνητικό αποτέλεσμα Rapid test  48 ωρών. Οι  συνοδοί εκπαιδευτικοί είναι υποχρεωμένοι να επιδεικνύουν και αυτοί: Πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή πιστοποιητικό νόσησης που εκδόθηκε 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο ή αρνητικό αποτέλεσμα Rapid test  48 ωρών, συνδυαστικά προς αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας. (ΦΕΚ4206/12-09-2021)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Σχεδιασμός και Υλοποίηση Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων (Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών Θεμάτων) για το σχολικό έτος 2021-2022»

Διοργάνωση διαδικτυακής ημερίδας με θέμα: «Δραστηριότητες πλημμυρικής εκπαίδευσης. Ο τελευταίος χορός»

Προκήρυξη του σεμιναρίου με θέμα «Διεθνές περιβάλλον, Φιλελληνισμός και Ελληνική Επανάσταση» που οργανώνει το ΚΠΕ Μακρινίτσας.