ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΑΙΘ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ ΓΙΑ ΤΟ 2020-21 ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ-ΔΡ ΝΙΚΗ ΣΥΡΟΥ

 

Σας ενημερώνουμε ότι μετά από σχετικό αίτημα του ΤΕΦΑΑ, ΠΘ σε συνεργασία με Τμήμα Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ εγκρίθηκε για 5η συνεχή σχολική χρονιά από το ΥΠΑΙΘ (Αρ. Πρωτ.: Φ.2.1/ΜΓ/150794/Δ7/05-11-2020) για το σχ. έτος 2020-2021 εκπαιδευτικό υλικό και δράσεις με τίτλο: «Σχολική ασφάλεια και υγιεινή». Σκοπός του επισυναπτόμενου εγκεκριμένου εκπαιδευτικού υλικού είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του εκπαιδευτικού προσωπικού σε θέματα ασφάλειας και υγιεινής του φυσικού σχολικού περιβάλλοντος (κτιριακές εγκαταστάσεις-εξοπλισμός) αλλά και η υποστήριξή του στην ανάληψη δράσεων με τους μαθητές για τη βελτίωση της ποιότητας του σχολικού περιβάλλοντος και τον περιορισμό των παραγόντων κινδύνου για την υγεία και ασφάλεια των μελών της σχολικής κοινότητας.

 

Επισυνάπτονται έγγραφα, που περιλαμβάνουν διευκρινίσεις και ιστοσελίδες σχετικά με το εγκεκριμένο από το Υ.ΠΑΙ.Θ. εκπαιδευτικό υλικό και δράσεις στη σχολική ασφάλεια και υγιεινή, τα οποία έχουν σταλεί και στις Διευθύνσεις ΠΕ και ΔΕ της χώρας, προκειμένου να ενημερωθούν εγκαίρως όλοι οι εκπαιδευτικοί, που ενδιαφέρονται.

 

Σας επισημαίνουμε ότι το εν λόγω εκπαιδευτικό υλικό και οι προτεινόμενες δράσεις απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς και σε μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, από τους οποίους και υλοποιούνται δωρεάν, προαιρετικά και αποκλειστικά (χωρίς την παρουσία τρίτου προσώπου), στο πλαίσιο μαθήματος/μαθημάτων του Προγράμματος Σπουδών, των Σχολικών Δραστηριοτήτων ή άλλων Προγραμμάτων (Ευέλικτης Ζώνης, Προγράμματα Αγωγής Υγείας/Σχολικών Δραστηριοτήτων, Ερευνητικές Εργασίες, Βιωματικές Δράσεις κ.α.) με την καθοδήγηση και συνεργασία των αρμόδιων Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου και των Υπευθύνων Αγωγής Υγείας/Σχολικών Δραστηριοτήτων.

 

Το εκπαιδευτικό υλικό βρίσκεται αναρτημένο και επικαιροποιημένο για το 2020-21 στις παρακάτω ιστοσελίδες:

 

http://www.pe.uth.gr/index.php/draseis/vivlia-kai-vaseis-dedomenon

 

https://www.dropbox.com/sh/elpohz7thl1leex/AACYHf0LDNp-9XCKFT0urI14a?dl=0

 

https://blogs.sch.gr/nikisyrou/

 

 

Επισυνάπτεται διευκρινιστική επιστολή για τα σχολεία και η έγκριση του Υ.ΠΑΙ.Θ. για το σχολικό έτος 2020-21.

 

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι το εκπαιδευτικό υλικό έχει λάβει θετική αξιολόγηση, για να συμπεριληφθεί στην πιλοτική δράση του ΙΕΠ με τίτλο «Εργαστήρια

Δεξιοτήτων» για την ένταξη νέων θεματικών στο υποχρεωτικό, εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα, προκειμένου ιδίως να ενισχυθεί η καλλιέργεια ήπιων δεξιοτήτων και δεξιοτήτων της ζωής (δεξιότητες του 21ου αιώνα).

 

Τέλος, στο πλαίσιο της ανατροφοδότησης και ενημέρωσής σας αναφορικά με τα αποτελέσματα πανελλαδικής μελέτης, που συμμετείχατε διαδικτυακά το 2019, με θέμα την αποτίμηση της εφαρμοσιμότητας εκπαιδευτικού υλικού στη σχολική ασφάλεια και υγιεινή την τριετία 2016-19, σας στέλνουμε τον σύνδεσμο του διεθνούς επιστημονικού περιοδικού International Journal of Educational Innovation, στο οποίο δημοσιεύτηκε το άρθρο μας:

 

https://journal.eepek.gr/assets/uploads/manuscripts/manuf_86_Z95eK47Sgc.pdf

 

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

 

 

Με εκτίμηση

Οι συγγραφείς του εκπαιδευτικού υλικού

 

 

1. Δρ Νίκη Σύρου (κύρια συγγραφέας/υπεύθυνη επικοινωνίας),

ΕΔΙΠ, ΤΕΦΑΑ, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Ε-mail: nikisir@gmail.com και nikisyrou@uth.gr

Τηλέφωνα: 2431047055/6947079625

 

2. Παναγιώτα Σουρτζή (επιβλέπουσα),

Καθηγήτρια Τμήμα Νοσηλευτικής, ΕΚΠΑ

Ε-mail: psourtzi@nurs.uoa.gr

 

 

 

 

Niki Syrou, RN, MPH, PhD,

Laboratory Teaching Staff,

School of Physical Education, Sport Sciences and Dietetics 

Department of Physical Education and Sport Science,

University of Thessaly, Karies, Trikala, 42100

Greece. Tel.: +30 24310 47055

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Σχεδιασμός και Υλοποίηση Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων (Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών Θεμάτων) για το σχολικό έτος 2021-2022»

Διοργάνωση διαδικτυακής ημερίδας με θέμα: «Δραστηριότητες πλημμυρικής εκπαίδευσης. Ο τελευταίος χορός»

Προκήρυξη του σεμιναρίου με θέμα «Διεθνές περιβάλλον, Φιλελληνισμός και Ελληνική Επανάσταση» που οργανώνει το ΚΠΕ Μακρινίτσας.