«Δίνοντας ζωή στον Ασπροπάρη: τηλεκπαίδευση & δράσεις προστασίας».

 

  H Δ/νση Β/θμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων δια του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων, σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, διοργανώνει διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Δίνοντας ζωή στον Ασπροπάρη: τηλεκπαίδευση & δράσεις προστασίας».

Η ημερίδα  θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 18:00 .

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά ακολουθώντας τον αντίστοιχο σύνδεσμο https://forms.gle/H9vSMzKTKgUYMLAq6

👉🖥 Μπορείτε να παρακολουθήσετε την Ημερίδα στο:

 https://us02web.zoom.us/j/89570237053
 

Η ημερίδα στοχεύει στην ανάδειξη του ζητήματος της απώλειας βιοποικιλότητας και στην ανάληψη πρωτοβουλίας εκ μέρους της μαθητικής κοινότητας για τη διάδοση της ανάγκης λήψης μέτρων για την προστασία του πιο απειλούμενου γύπα της Ευρώπης.  Παλαιότερα, ο Ασπροπάρης ήταν γνωστός σε όλη την Ελλάδα και ο ερχομός του από την Αφρική σηματοδοτούσε την αρχή της Άνοιξης, ενώ η παρουσία του θεωρούταν ευοίωνο σημάδι. Σήμερα, ακροβατεί στο χείλος της εξαφάνισης. Είναι παγκοσμίως απειλούμενο είδος, ενώ στην Ελλάδα ο πληθυσμός του έχει ουσιαστικά καταρρεύσει, αριθμώντας μόλις 5 ζευγάρια και δίνοντάς του τον λυπηρό τίτλο του πιο απειλούμενου είδους πουλιού της Ελλάδας.


👉 Περισσότερες πληροφορίες: https://bit.ly/2ISjpmM


📒👉 Όσοι επιθυμούν να λάβουν σε έντυπη μορφή το Υλικό Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης "Αποστολή διάσωσης του Ασπροπάρη" για τη σχολική μονάδα ή φορέα στον οποίον ανήκουν, μπορούν να δηλώσουν τα στοιχεία τους στο: https://forms.gle/FrJFkKTmvjaYegWX6



 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Σχεδιασμός και Υλοποίηση Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων (Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών Θεμάτων) για το σχολικό έτος 2021-2022»

Διοργάνωση διαδικτυακής ημερίδας με θέμα: «Δραστηριότητες πλημμυρικής εκπαίδευσης. Ο τελευταίος χορός»

Προκήρυξη του σεμιναρίου με θέμα «Διεθνές περιβάλλον, Φιλελληνισμός και Ελληνική Επανάσταση» που οργανώνει το ΚΠΕ Μακρινίτσας.