ECOMOBILITY-FREEMOBILITY-ECO2MOBILITY

 την περίοδο 2020-21 θα πραγματοποιηθεί η εκστρατεία ECOMOBILITY-FREEMOBILITY-ECO2MOBILITY που διοργανώνεται από τον Εθελοντικό Οργανισμό για το Αστικό Περιβάλλον ECOCITY με τη συνεργασία Επιστημονικών Ιδρυμάτων, Οργανισμών και Κοινωνικών Φορέων από όλη τη χώρα. Οι διοργανώσεις αφορούν μαθητές της Γ΄τάξης των Γυμνασίων Γενικής Παιδείας και των Ειδικών Σχολείων Β/θμιας Εκπαίδευσης (FREEMOBILITY) καθώς και την αντίστοιχη βαθμίδα των Σχολείων 2ης Ευκαιρίας (ECO2MOBILITY) σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΥΠΠΕΘ αρ. πρωτ. 55927/ΓΔ4/14-05-2020

Το πρόγραμμα  «ECOMOBILITY, Οικολογική Μετακίνηση 2020-21» διοργανώνεται για 17η συνεχή χρονιά και απευθύνεται σε μαθητές της Γ’  τάξης των Γυμνασίων της χώρας μας και εκτείνεται σε διάρκεια 4-5 μηνών περίπου.

Σκοπός του προγράμματος είναι η ενθάρρυνση των νέων για την προσέγγιση προβλημάτων μετακίνησης στην πόλη τους και η ενεργοποίησή τους για την αναζήτηση λύσεων με προσανατολισμό την ευαισθητοποίηση των πολιτών, τη στήριξη του δικαιώματος  ελεύθερης μετακίνησης, την ανάγκη της πράσινης μετακίνησης, την αλλαγή συμπεριφορών και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στις πόλεις τους.

Οι παρουσιάσεις των εργασιών – ερευνών των μαθητών πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τους Οργανωτές και την Τοπική Αυτοδιοίκηση και είναι ανοιχτές στην συμμετοχή πολιτών. Η αξιολόγηση πραγματοποιείται από ειδική επιτροπή επιστημόνων και ειδικών. Για όλες τις φάσεις του έργου έχει προβλεφθεί και η ψηφιακή διεξαγωγή ώστε να συμβαδίζει με τις προβλεπόμενες  υγειονομικές διατάξεις σχετικά με την πανδημία.

Οι μαθητές επιβραβεύονται για την καλύτερη εργασία και για την δημιουργικότητά τους (μουσική σύνθεση, εικαστική έκφραση,δραματουργική έκφραση,ηλεκτρονική έκφραση). Συχνά, οι τοπικές αρχές αξιοποιούν τις προτάσεις των μαθητών και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης διαχέουν το μήνυμα της εκστρατείας.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής από τα σχολεία λήγει την 15η Ιανουαρίου 2021

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο: 210 6196757, 6974712610, e-mail: info@ecocity.gr και να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.ecomobility.gr (υπό διαμόρφωση για το σχ. έτος 2020-21).

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Σχεδιασμός και Υλοποίηση Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων (Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών Θεμάτων) για το σχολικό έτος 2021-2022»

Διοργάνωση διαδικτυακής ημερίδας με θέμα: «Δραστηριότητες πλημμυρικής εκπαίδευσης. Ο τελευταίος χορός»

Προκήρυξη του σεμιναρίου με θέμα «Διεθνές περιβάλλον, Φιλελληνισμός και Ελληνική Επανάσταση» που οργανώνει το ΚΠΕ Μακρινίτσας.