Πρόγραμμα Live Without Bullying

 Το πρόγραμμα Live Without Bullying είναι μια πρωτοβουλία του Κέντρου Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού (ΚΜΟΠ) για την πρόληψη και αντιμετώπιση του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού (δεδομένου ότι δυστυχώς το φαινόμενο παρουσιάζει αύξηση και στη χώρα μας). Απευθύνεται σε παιδιά 13-18 ετών και ενήλικες (γονείς ή εκπαιδευτικούς).  

Στον πυρήνα των υπηρεσιών του προγράμματος βρίσκεται η πλατφόρμα www.livewithoutbullying.com μέσω της οποίας παρέχονται δωρεάν και ανώνυμα, υπηρεσίες συμβουλευτικής από ειδικά εκπαιδευμένους συμβούλους.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο για τα Ελληνικά δεδομένα πρόγραμμα δεδομένου ότι για πρώτη φορά παρέχεται συμβουλευτική και στήριξη σε παιδιά για προβλήματα εκφοβισμού διαδικτυακά. Αυτό έχει τεράστια σημασία γιατί αφενός οι έφηβοι είναι πολύ εξοικειωμένοι με την χρήση της on-line επικοινωνίας και των μηνυμάτων και αφ’ εταίρου το γεγονός ότι δωρεάν και ανώνυμα μπορούν τα παιδιά σε όλη την Ελλάδα από όπου και αν βρίσκονται να μιλήσουν για το πρόβλημά τους και να δεχτούν βοήθεια από κάποιον ειδικό. (Με μόνη προυπόθεση ότι έχουν σύνδεση με το διαδίκτυο)

 Θεωρούμε ότι ειδικά για το δύσκολο διάστημα που διανύουμε λόγω της πανδημίας και των πολλαπλών προβλημάτων που προκύπτουν λόγω αυτής, η εύκολη και δωρεάν πρόσβαση στο σύγχρονα σχεδιασμένο εκπαιδευτικό αυτό υλικό, μπορεί να αποτελέσει ένα ιδιαίτερα χρήσιμο πρακτικό οδηγό για όλους όσους το έχουν ανάγκη.

 To ΙΕΠ και του Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων ενέκρινε τρία εκπαιδευτικά προγράμματα μας:  α)Των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, β) των Γονέων και γ) το διαδικτυακό παιγνίδι για παιδιά Γυμνασίου- αναφορικά με την πρόληψη και αντιμετώπιση του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού.

α)Των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, β) των Γονέων και γ) το διαδικτυακό παιγνίδι για παιδιά Γυμνασίου- αναφορικά με την πρόληψη και αντιμετώπιση του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού.

 

Οι εκπαιδεύσεις αυτές έχουν εκπονηθεί στα πλαίσια του προγράμματος Live Without Bullying (Ζήσε Χωρίς Εκφοβισμό) το οποίο λειτουργεί για πέμπτη σχολική χρονιά με επιτυχία στη χώρα μας και οι διαδικτυακές του υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν και ανώνυμα σε παιδιά, εκπαιδευτικούς και γονείς, σε όλη τη χώρα μας.

Παρακάτω θα βρείτε τους αντίστοιχους συνδέσμους μέσω των οποίων μπορείτε να μπείτε και να παρακολουθήσετε τις εκπαιδεύσεις.

Εκπαιδεύσεις Εκπαιδευτικών

https://elearning.coeus.online/course/index.php?categoryid=7

 

Εκπαιδεύσεις Γονέων

https://elearning.coeus.online/enrol/index.php?id=88

 

Παιχνίδι

https://elearning.coeus.online/course/view.php?id=92


KMOP
Social Action and Innovation Centre

Athens, Greece
T: +30 210 3637547, F: +30 210 3639758
E: torrens@kmop.gr
W: www.kmop.gr

 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Σχεδιασμός και Υλοποίηση Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων (Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών Θεμάτων) για το σχολικό έτος 2021-2022»

Διοργάνωση διαδικτυακής ημερίδας με θέμα: «Δραστηριότητες πλημμυρικής εκπαίδευσης. Ο τελευταίος χορός»

Προκήρυξη του σεμιναρίου με θέμα «Διεθνές περιβάλλον, Φιλελληνισμός και Ελληνική Επανάσταση» που οργανώνει το ΚΠΕ Μακρινίτσας.