Βίντεο για την ημέρα μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος

Η 27η Ιανουαρίου έχει καθιερωθεί από τα Ηνωμένα Έθνη ως «Ημέρα μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος». Η Ελληνική Βουλή με το νόμο 3218/2004 (ΦΕΚ Α’ 12) καθιέρωσε την 27η Ιανουαρίου ως ημέρα μνήμης των Ελλήνων Εβραίων μαρτύρων και ηρώων του Ολοκαυτώματος. Η ημερομηνία επιλέχθηκε, διότι, εκείνη την ημέρα του 1945, λίγο πριν τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς απελευθερώθηκε από τον στρατό των συμμάχων.

Στο πλαίσιο αυτό, καλούνται οι σχολικές μονάδες την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021 να αφιερώσουν δύο (2) διδακτικές ώρες σε εκδηλώσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για την προαναφερόμενη Ημέρα Μνήμης σύμφωνα με το έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με αριθμ. πρωτ.: 8481/Θ2/25-1-2021. 

H Επιτροπή του Δήμου Τρικκαίων: «Τρίκαλα 2021 – Διακόσια χρόνια από την επανάσταση του 1821» και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας δημιούργησε ένα βίντεο για την ημέρα μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών για το Ολοκαύτωμα.

Το βίντεο είναι διαθέσιμο στο κανάλι του ΥouΤube του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων στη διεύθυνση 

https://youtu.be/dJRY0TlX5LY

 Το βίντεο είναι διάρκειας 30 λεπτών περίπου και περιλαμβάνει:

• Χαιρετισμό  από τον  κ. Παπαστεργίου Δημήτρη, Δήμαρχο Τρικκαίων.

• Χαιρετισμό  από την κ. Ξυνοπούλου Ελένη-Μαρίνα, Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων.

• Χαιρετισμό  από τον κ. Δαυίδ  Σαλτιέλ, Πρόεδρο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου  και  Πρόεδρο της Ισραηλιτικής  Κοινότητας Θεσσαλονίκης

• Χαιρετισμό  από τον  κ. Βενουζίου Ιακώβ, Πρόεδρο Ισραηλιτικής Κοινότητας Τρικάλων

•Ιστορικό του Ολοκαυτώματος, αφήγηση από τους Μαθητές του 7ου Γυμνασίου Τρικάλων: Φώτη Μπεσλεμέ, Ευαγγελία Μόκα, Συνοδή Ντιντή.

•Συνέντευξη της  Φανής  Μπαλαμώτη, Δρ. Κοινωνικής Ανθρωπολογίας – Φιλόλογο του  Μουσικού Σχολείου Τρικάλων από τις μαθήτριες Α΄ τάξης  του 7ου Γενικού Λυκείου Τρικάλων, Αζέλη Μιχαέλα  και Καραθανάση Στυλιάνα.

• Απαγγελία και δημιουργία του ποιήματος "Συγνώμη-Slyha" από την μαθήτρια Κύργια Έλενα, μαθήτρια Γ’ τάξης του 7ου Γενικού Λυκείου Τρικάλων. 

 Συντελεστές του βίντεο για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων

·         Πρόεδρος επιτροπής του Δήμου Τρικκαίων: Λάππας Μιχαήλ, εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος

·         Καλλιτεχνική-Σκηνοθετική επιμέλεια: Σπανιάς Αθανάσιος, Φυσικός του 7ου Γυμνασίου Τρικάλων

·         Ιστορική επιμέλεια: Αδάμος Βασίλειος, Φιλόλογος του 7ου Γενικού Λυκείου Τρικάλων

·      Υπεύθυνος Σχ. Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Τρικάλων: Θεοχάρης Δημήτριος, Μαθηματικός, Ph.D./ M.Sc/ M.Ed

Ευχαριστίες στον Φιλόλογο του 4ου Γυμνασίου Τρικάλων Κώστα Μιχαλάκη για την βοήθεια και υποστήριξη του.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Σχεδιασμός και Υλοποίηση Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων (Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών Θεμάτων) για το σχολικό έτος 2021-2022»

Διοργάνωση διαδικτυακής ημερίδας με θέμα: «Δραστηριότητες πλημμυρικής εκπαίδευσης. Ο τελευταίος χορός»

Προκήρυξη του σεμιναρίου με θέμα «Διεθνές περιβάλλον, Φιλελληνισμός και Ελληνική Επανάσταση» που οργανώνει το ΚΠΕ Μακρινίτσας.