«Σχολική ασφάλια και υγεία σε καιρούς πανδημίας»

  

Η Δ/νση  Δ/θμιας Εκπ/σης Τρικάλων, σε συνεργασία με τις Δ/νσεις Β/θμιας Εκπ/σης Καρδίτσας,Λάρισας και Μαγνησίας και δια των Υπεύθυνων Σχολικών Δραστηριοτήτων, στο πλαίσιο στήριξης των εκπαιδευτικών που υλοποιούν Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων με θέματα Αγωγής Υγείας, αλλά και όλων όσοι ενδιαφέρονται, πρόκειται να συνδιοργανώσει με το ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, δια της Δρ Νίκης Σύρου, σύγχρονο από απόσταση (webinar) επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο «Σχολική ασφάλεια και υγεία σε καιρούς πανδημίας».

 Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί, μέσω της πλατφόρμας WEBEX, με εισηγήτρια την Δρ Νίκη Σύρου, μέλος ΕΔΙΠ στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, την Τετάρτη 17/02/2021, από τις 6:00μ.μ. έως τις 8:00μ.μ.

Σύνδεσμος ημερίδας: https://minedu-secondary.webex.com/meet/theoj

 Σκοπός του σεμιναρίου, είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του εκπαιδευτικού προσωπικού σε θέματα ασφάλειας και υγιεινής του φυσικού σχολικού περιβάλλοντος (κτιριακές εγκαταστάσεις-εξοπλισμός), αλλά και η υποστήριξή του στην ανάληψη δράσεων με τους μαθητές για τη βελτίωση της ποιότητας του σχολικού περιβάλλοντος και τον περιορισμό των παραγόντων κινδύνου για την υγεία και ασφάλεια των μελών της σχολικής κοινότητας.

 Επισημαίνεται ότι, το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό υλικό και δράσεις με τίτλο: «Σχολική ασφάλεια και υγιεινή», μετά απὀ σχετικό αίτημα του ΤΕΦΑΑ, ΠΘ σε συνεργασία με το Τμήμα Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ, εγκρίθηκε για 5η συνεχή σχολική χρονιά από το ΥΠΑΙΘ (Αρ. Πρωτ.: Φ.2.1/ΜΓ/150794/Λ7/05-11-2020) για το σχ. έτος 2020-2021. Επίσης το εκπαιδευτικό υλικό έχει λάβει θετική αξιολόγηση, για να συμπεριληφθεί στην πιλοτική δράση του ΙΕΠ με τίτλο «Εργαστήρια Δεξιοτήτων» για την ένταξη νέων θεματικών στο υποχρεωτικό, εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα, προκειμένου ιδίως να ενισχυθεί η καλλιέργεια ήπιων δεξιοτήτων και δεξιοτήτων της ζωής (δεξιότητες του 21ου αιώνα). Το υλικό μπορεί να βρεθεί σε παλαιότερη ανάρτηση.

 Βεβαιώσεις θα δοθούν σε όσους συναδέρφους επιθυμούν μέσω συνδέσμου που θα είναι ενεργός κατά τη διάρκεια της ημερίδας Παρακαλούμε να ενημερωθούν άμεσα όλοι/ες οι εκπαιδευτικοί των σχολείων σας. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Σχεδιασμός και Υλοποίηση Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων (Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών Θεμάτων) για το σχολικό έτος 2021-2022»

Διοργάνωση διαδικτυακής ημερίδας με θέμα: «Δραστηριότητες πλημμυρικής εκπαίδευσης. Ο τελευταίος χορός»

Προκήρυξη του σεμιναρίου με θέμα «Διεθνές περιβάλλον, Φιλελληνισμός και Ελληνική Επανάσταση» που οργανώνει το ΚΠΕ Μακρινίτσας.