Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ Κεντρικής Ελλάδας με τίτλο ‘Ο κόσμος μου δικαιούται’


 Την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021 και ώρα 10:00 - 11:30 π.μ. υλοποιήθηκε το Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ Κεντρικής Ελλάδας με τίτλο ‘Ο κόσμος μου δικαιούται’ την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021 και ώρα 10:00 – 11:30 π.μ, που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος ‘Κι αν ήσουν εσύ;’.

Το πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;» υλοποιείται για έκτη χρονιά φέτος από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα.Συνεργαζόμενοι φορείς: Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων. Είναι ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος.Είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από τον IDEA, τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. Δείτε περισσότερα:  Κι αν ήσουν εσύ;

Το Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ  πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας ZOOM. Οι μαθητές με την υποστήριξη των καθηγητών τους συνδέθηκαν από τις τάξεις τους, και παρουσίασαν τα έργα τους. Συμμετείχαν επίσης οι συμμαθητές τους από τις άλλες τάξεις του σχολείου τους καθώς επίσης και άλλα σχολεία της Κεντρικής Ελλάδας. Το Φεστιβάλ παρακολουθήσαν σχολεία από τα Τρίκαλα, την Λάρισα, την Καρδίτσα, το Νομό Φωκίδας και το Νομό Βοιωτίας. Συμμετείχαν 11 σχολεία, 144 μαθητές και 18 εκπαιδευτικοί . 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Σχεδιασμός και Υλοποίηση Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων (Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών Θεμάτων) για το σχολικό έτος 2021-2022»

Διοργάνωση διαδικτυακής ημερίδας με θέμα: «Δραστηριότητες πλημμυρικής εκπαίδευσης. Ο τελευταίος χορός»

Προκήρυξη του σεμιναρίου με θέμα «Διεθνές περιβάλλον, Φιλελληνισμός και Ελληνική Επανάσταση» που οργανώνει το ΚΠΕ Μακρινίτσας.